← Go Back Home
Merel Franx (1994) is een dansmaker gevestigd in Arnhem. Haar performances begeven zich op het snijvlak van fysiek theater en dans, waarbij repetitieve en volle fysicaliteit kenmerkend zijn. Haar werk biedt geen antwoorden, maar legt juist onzekerheden bloot. Merel werkt vanuit de overtuiging het publiek kinetisch te betrekken bij haar voorstellingen. Een terugkerend vraagstuk is de aanwezigheid van haar performers. Ze werkt graag samen met een diverse groep van eigenzinnige performers met een professionele achtergrond in theater of dans. Zij behaalde haar diploma’s Dans en Beweging Coördinator aan het Rijn IJssel te Arnhem (2013) en Docent Dans aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam (2017). Momenteel volgt Merel de Master in Theatre aan de Toneelacademie in Maastricht om haar identiteit als maker nader te ontplooien.
Educatie
Merel is werkzaam als dansdocent op basis- en voortgezet onderwijs in de Gemeente Renkum. Dit doet zij i.s.m met ICK Amsterdam. Bovendien geeft ze workshops voor dansgezelschap DeDansers en is ze werkzaam als freelance dansdocent aan het RijnIJssel (opleiding Dancer Creative Contemporary) en amateur dansscholen in de omgeving Arnhem.

“Het werk van Merel mag tot ongemak leiden en dat ongemak wordt aanschouwd op het toneel. Merels werk is niet gemakzuchtig, noch zwaarmoedig, maar weet tot het uiterste te drijven. Merel heeft oog voor spel, beweging en inhoud. Ze toont aan dat met weinig veel laten zien kan worden.”  
— Bart Deuss, schrijver, dramaturg, artistiek leider van danstheater Don’t HitMama. 

“Merel is een intuïtieve maker met lef. Ze werkt onconventioneel en zet het publiek tot denken. Soms kan Merels werk tergen, dan is het lekker, soms kan het buitensluiten en dan brengt het weer samen.”  
— Saskia Tilanus, programmeur Stadsschouwburg Utrecht. 

“Merels spel is speels, grensverleggend en schoon. Haar werk kenmerkt zich doorherhaling: zwaaiende armen, roterende schouderbladen, plooibare wervelkolommen. De vorm van haar voorstelling weet altijd de inhoud ervan te overstijgen.”  
— Julia Heider, collega maker en dansdocent.

For full registration mail me here

View Resume here