← Go Back Home
Merel Franx werkt op het snijvlak van dans, fysiek theater en installatiekunst. Het werk wordt geboren vanuit de overtuiging dat alle kennis verscholen ligt in het lichaam, en dat het aan ons is om te leren zo goed mogelijk naar dat lichaam te luisteren, diens behoeftes te (h)erkennen en daarop durven te vertrouwen. 
In het werk wordt getracht om grip te krijgen op- en het heroproepen van het moment waarop de ervaring van het ‘ik’ / ‘het zelf’ versmelt met het moment (nu) en de omgeving (hier).
Haar voorstellingen zijn bij uitstek gemaakt om te ervaren en te ondergaan, waarbij ze haar publiek uitnodigt tot verstilling en verwondering.
“Het werk van Merel mag tot ongemak leiden en dat ongemak wordt aanschouwd op het toneel. Merels werk is niet gemakzuchtig, noch zwaarmoedig, maar weet tot het uiterste te drijven. Merel heeft oog voor spel, beweging en inhoud. Ze toont aan dat met weinig veel laten zien kan worden.”  
— Bart Deuss, schrijver, dramaturg, artistiek leider van danstheater Don’t HitMama. 

“Merel is een intuïtieve maker met lef. Ze werkt onconventioneel en zet het publiek tot denken. Soms kan Merels werk tergen, dan is het lekker, soms kan het buitensluiten en dan brengt het weer samen.”  
— Saskia Tilanus, programmeur Stadsschouwburg Utrecht. 

“Merels spel is speels, grensverleggend en schoon. Haar werk kenmerkt zich doorherhaling: zwaaiende armen, roterende schouderbladen, plooibare wervelkolommen. De vorm van haar voorstelling weet altijd de inhoud ervan te overstijgen.”  
— Julia Heider, collega maker en dansdocent.

For full registration mail me here

View Resume here